Broline.se

 
 

Power har varit ledaren av en synnerligen stark fyraåringskull med bland annat segrar i Svenskt Travkriterium och Europaderbyt.


Power beskrivs av tränaren Robert Bergh så här

– Han har den där tävlingssjälen. Även när han är trött så finns det spring i benen när man begär det. Sedan har han en kropp och exteriör som ger honom hårdheten och den fantastiska speeden. Det finns alla förutsättningar för något extra som avelshingst.

Power är en unik tävlingsindivid som verkligen lever upp till sitt namn. Tidigheten, talangen och framförallt hårdheten har genomsyrat hans korta men synnerligen framgångsrika karriär.

Power vann bland annat Kriteriet som treåring och satte världsrekord mot äldre hästar med 1.13,3/2.640 meter voltstart.

Som fyraåring var han fyra i Kungapokalen, vann Derbykval, men hittade egentligen inte formen förrän under höstmånaderna när han visade exceptionell tävlingsinstikt och ben av stål.

Under 18 hektiska dagar tog han hem St Leger på Åby (på nytt världsrekord), Europaderbyt på Vincennes och Breeders Crown-semifinal på Solvalla!

Som 5-åring vann Power Prix de Croix i årets första lopp. Spurtade hem segern från sista häst.


Power är efter succéhingsten Googoo Gaagaa och Orlando Vici-dottern La Vici.

Mödernet är urstarkt med mormors mor Lady Lexington. Från samma moderlinje kommer bland annat Stochampionatsvinnaren Bowls Lady och Breeders Crown-segrarinnan Pau.

I Power formas framtiden genom Googoo Gaagaas passgångarblod, fransk touch genom av Orlando Vici och klassiska amerikanska topphingstar. Powers outcross-blod gör honom unik på marknaden.

 


Pris:

3.000 kronor vid bokning

  1. +42.000 kronor vid levande föl

  2. +moms.
    Vet.kostnader tillkommer.


Bokning:

Tommy Norén

tommy@broline.se

Telefon 070-216 72 37


Jonas Carlén

jonas@broline.se

Telefon 070-216 72 36 0702 - 16 72 37

  1. Power
    (Googoo Gaagaa - La Vici e. Orlando Vici)


Född 2016. 30 st: 14-7-1, 1.11,0am, 9.397.546 kr.